top of page
  • Foto van schrijverMiranda

CELLULITE VS CELLULITIS

Het is zomer en we lopen vaker met blote benen. Niet iedereen is tevreden over haar benen. Te dik, te kort, te lang, ontsiert door aders of bobbeltjes. De bobbelige huid waar veel vrouwen last van hebben, heet cellulite (ten onrechte vaak cellulitis genoemd). Lees hieronder het verschil tussen cellulite en cellulitis.

Cellulite

Net onder je huid zit bindweefsel, dit kan verkleven en licht zwellen waardoor je huid bobbelig wordt. Het wordt ook wel eens sinaasappelhuid genoemd. Cellulite is niet gevaarlijk. Het is een cosmetisch probleem, omdat veel vrouwen het niet mooi vinden bij zichzelf. Om nog even een misverstand uit de weg te helpen: cellulite heeft niets te maken met vet!

Cellulitis

Cellulitis is een medische aandoening, waarbij je een ontsteking hebt onder je huid. Je huid kan bobbelig ogen, maar je huid ziet ook rood en geïrriteerd. Je huid kan warm voelen en je kunt last krijgen van koorts, koude rillingen, zweten en gezwollen lymfeklieren in de buurt van de geïnfecteerde huid. Heb je cellulitis, dan is dat een reden om naar de dokter te gaan.

Helpt smeren?

In theorie zou cellulite met smeren van bepaalde werkstoffen verholpen kunnen worden maar in de praktijk vallen de resultaten toch vaak tegen. De concentratie van de stoffen in de crèmes is vaak niet toereikend. Daarnaast zitten de huidproblemen bij cellulite zo diep, dat ingrediënten er maar moeilijk bij komen. Reken daarom ook niet te veel op wonderen van (infrarood)sauna’s, thermen, wisselbaden en massages. Hoewel een goede bindweefselmassage van de bovenbenen wel tijdelijk kan helpen!

Wat kan je dan wel doen?

Je moet er wel iets voor over hebben (tijd…). Wat ik zelf graag doe is het droogborstelen met de IONIC BRUSH. Elke dag 5 minuten droogborstelen geeft al een heel goed resultaat.

De Ionic Brush bestaat uit fijne bronzen draadborstels (koper-tin-legering). De mechanische, milde prikkeling van de huid activeert de lymfestroom en de bloedsomloop. Huidschilfers worden verwijderd en het immuunsysteem wordt gestimuleerd. Door deze dagelijkse massage merk ik dat de huid zachter, gladder, minder bobbelig en minder stug aanvoelt!


Als je hier meer over wilt weten vraag gerust!

10 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page