top of page
  • Foto van schrijverMiranda

Hoofdpijn of stijve nek? Geef jezelf een massage!

Omdat veel van jullie al weken thuis werken, meer op een scherm kijken, niet altijd in een goede houding zitten en nu even niet naar een masseur kunnen geef ik je hieronder wat tips.

  • Al zittend op een stoel pak je met beide handen de stoelzitting vast. Vervolgens buig je je hoofd rustig naar rechts. Houd even vast en buig dan je hoofd naar links. Daarna ga je met je kin in de richting van de borst. Zo strek je je nekspieren en kunnen ze beter ontspannen.

  • Draai nu langzaam kleine cirkeltjes met je hoofd zowel rechts- als linksom.

  • Buig je hoofd iets naar voren en masseer met je duimen met opwaartse cirkelende bewegingen de schedelrand.

  • Knijp in je nekspieren en houd 3 seconden vast. Behandel de volledige nek van onder naar boven. Herhaal meerdere keren.

  • Ga rechtop staan en til op je inademing je schouders op in de richting van je oren. Houd hier even vast en laat op je uitademing je schouders los om alle spanning van je af te laten vloeien. Herhaal drie keer.

Wat kun je nog meer doen?

Ontspan je door regelmatig van je werkplek op te staan en een stukje te lopen, jezelf te rekken en strekken en alles los te schudden. Daarnaast is het belangrijk om voldoende water te drinken en voldoende te slapen. Dit alles is belangrijk om je hersenen te laten herstellen van alle dagelijkse inspanningen en indrukken.11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page