top of page
  • Foto van schrijverMiranda

HYALURONZUUR, WAT IS ER ZO BIJZONDER AAN?

Bijgewerkt op: 7 feb. 2022

Hyaluronzuur is kampioen hydratatie! Hyaluronzuur is een stof die in ons eigen lichaam voorkomt. Het vormt bijvoorbeeld het hoofdbestanddeel van de vloeistof in onze gewrichten waardoor deze soepel kunnen bewegen. Hyaluronzuur komt ook voor in de huid, in onder meer het bindweefsel, en speelt daar een belangrijke rol bij bijvoorbeeld wondgenezing. De grootste kracht van hyaluronzuur is het binden van grote hoeveelheden vocht.


Naarmate we ouder worden, neemt het aandeel hyaluronzuur helaas af. Gewrichten worden minder soepel ☹. Hetzelfde geldt voor de huid. Een rijpere huid is daarom ook minder soepel, zacht en vol dan een jonge huid.

Hyaluronzuur kan tot wel 1.000 keer zijn gewicht in water vasthouden. Zo werkt het dus ook in (en op) de huid. En zo vult het heel mooi jouw lijntjes op. Maar dit effect van hyaluronzuur is helaas wel tijdelijk …

Doordat hyaluronzuur zo goed vocht kan vasthouden, zie je inderdaad minder fijne lijntjes op de huid. Je vindt de stof in heel veel antirimpelproducten terug. Ook wordt hyaluronzuur gebruikt bij cosmetische behandelingen met fillers. Een injectie met hyaluronzuur kan er namelijk voor zorgen dat bepaalde plekken in het gezicht tijdelijk weer meer volume krijgen en rimpels worden ‘opgevuld’. Tijdelijk, want de stof wordt uiteindelijk weer afgebroken in de huid.

Hyaluronzuur is geschikt voor elk huidtype. Wil je hier meer over weten? Ik hoor het graag!


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page