top of page
  • Foto van schrijverMiranda

Verschillende huidbehoeften

Elke huid heeft een andere behoefte. Hieronder leg ik uit wat de verschillende leeftijdsgroepen aan huidbehoeften hebben.


0-12 jaar


Gebruik milde verzorgingsproducten zonder zeep, zonder parfum en zonder alcohol.


Blijf uit de zon en gebruik een zonnefactor als je in de zon gaat. Gebruik zonbeschermende kleding.


12-18 jaar

Zodra de huid onrustig gaat worden door hormonen kan je jouw gezicht gaan reinigen met een speciale milde gezichtsreiniging.

Gebruik daarna een aangepaste hydraterende lotion.

LET OP gebruik geen crèmes voor de volwassen huid, ook geen uitdrogende crèmes/reinigers voor de vette huid!

Wanneer jouw huid veel puistjes en mee-eters heeft, ondersteun dan jouw dagelijkse verzorging met een paar bezoekjes per jaar aan de schoonheidsspecialiste. Zij zorgt voor een dieptereiniging van jouw huid, zodat puistjes voorkomen kunnen worden. En zij zal jou adviseren hoe jij jouw huid thuis het beste kan reinigen en verzorgen.

Nooit zelf aan puistjes gaan pulken of uitknijpen, ter voorkoming van littekens (vlekjes en kuiltjes zoals de littekens van waterpokken).

Gebruik zeker geen zeep, parfum en alcohol voor jouw huid. Èn gebruik een zonnefactor als je buiten in de zon bent. Dit blijft het devies voor je hele leven…

Jouw huidverzorging bestaat uit een reiniger, eventueel tonic en een dag- en nachtcrème.


18-25 jaar


Gebruik een milde reiniging en licht hydraterende crème. Gebruik overdag een crème èn een zonnefactor (bescherming en anti-aging).

Bij een onrustige huid kan je de verzorging ondersteunen met één of meer bezoekjes aan de schoonheidsspecialiste. Zij zal jou adviseren hoe jij jouw huid thuis het beste kan reinigen en verzorgen.

Vermijd zeep, parfum en alcohol in jouw gezichtsverzorging. Dit blijft het devies voor je hele leven…


Jouw huidverzorging bestaat uit een reiniger, tonic, dagcrème, zonbescherming en eventueel een oogcrème en nachtcrème.


25-40 jaar

De huid heeft nu meer verzorging nodig. Investeer nu alvast in een goede anti-aging verzorging. Het effect zie je pas veel later maar is nu al heel belangrijk! Doe je het niet dan is er straks veel meer nodig om rimpels te vervagen of om verslapping tegen te gaan.


Blijf zoveel mogelijk uit de zon. De zon is de grootste veroorzaker van huidveroudering. Wil je toch een mooi bruin kleurtje? Dan kan je bv aan de slag gaan met self tan producten.


Wees zuinig met make-up. Slechte make-up (foundations), kunnen de huid verouderen. Gebruik make-up op basis van mineralen.

Zorg dat je leefstijl in balans is. Eet gezond, verminder stress, slaap genoeg en drink genoeg water.


Jouw huidverzorging bestaat uit een reiniging, tonic, serum, dagcrème, zonbescherming, oogcrème en nachtcrème.


Vanaf 40 jaar


Omdat het verouderingsproces steeds sneller gaat en hormonen een negatieve uitwerking gaan hebben op de huidconditie, is uitbreiding van de huidverzorging écht aan te raden.


Bezoek de schoonheidsspecialiste iedere zes weken voor een boost van de huid.

Jouw huidverzorging bestaat uit een reiniging, tonic, op anti-aging gerichte producten zoals een serum, dagcrème, oogcrème, nachtcrème en niet te vergeten een zonbescherming.

De schoonheidsbehandelingen kan je intensiveren met huidverbeterende behandelingen zoals gebruik van ampullen met kwalitatief hoogwaardige werkstoffen ,een peeling en bindweefselmassage.


Vanaf 50 jaar


Vanaf nu pluk jij de vruchten van alle jaren goede huidverzorging! Je zult versteld staan hoeveel verschil in geschatte leeftijd het zal zijn ten opzichte van iemand die niets aan huidverzorging heeft gedaan. Iedereen zal je jonger schatten…. Jij voelt je goed in je vel, je voelt je zeker.


Blijf doorgaan met de voor jouw leeftijd bestemde huidverzorging; reiniging, tonic, op anti-aging gerichte producten zoals een serum, dagcrème, oogcrème, nachtcrème en overdag de zonbescherming.Blijf jouw schoonheidsspecialiste regelmatig bezoeken om het verouderingsproces van jouw huid te vertragen.

De schoonheidsbehandelingen kan je intensiveren met huidverbeterende behandelingen zoals gebruik van ampullen met kwalitatief hoogwaardige werkstoffen, een peeling en bindweefselmassage.


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page