top of page
  • Foto van schrijverMiranda

WAAROM MOET JE ALTIJD JE HUID REINIGEN?

Waarom reinig je je huid in de ochtend?

Alle afvalstoffen die overdag op je huid zijn binnengedrongen (transpiratie, bacteriën, talg en vrije radicalen) worden gedurende de nacht uitgescheiden. In de nacht worden je huidcellen vernieuwd. Belangrijke reden dus om de afvalstoffen en dode huidcellen van je gezicht goed af te wassen!
Doe de reinigingslotion of -gel in je hand en breng het aan op je gezicht. Maak kleine draaiende bewegingen met je handen over je gezicht en hals. Haal de reinigingslotion of -gel met een natte lauwwarme washand van je gezicht. Na het douchen ga je met een wattenschijfje met tonic over je gezicht en hals. Dit laatste is gelijk een extra toevoeging van vocht aan de huid en brengt je PH waarde van je huid weer in balans.

Waarom reinig je je huid in de avond?

Het is belangrijk om niet alleen je dagcrème, je SPF (zonnecrème), talg, mogelijke make-upresten en vuil waarmee je in aanraking bent geweest van je gezicht te halen. Maar denk ook aan vrije radicalen, uitlaatgassen, fijnstof, bacteriën enz. Als je make-up (foundation, CC-crème, camouflage) draagt is soms 2 keer reinigen achter elkaar een must. De eerste keer haal je talg en vuil van je gezicht maar verwijder je nog niet alles. Na de huidreiniging altijd afsluiten met een tonic zoals hierboven genoemd.

Als je je huid goed hebt gereinigd kunnen de huid-verbeterende producten, zoals serum, oogcrème en dag- en/of nachtcrème goed indringen in je huid. Over een laagje vuil is dat niet mogelijk….

Doe je best! Maar vooral: doe het zacht!


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page