top of page
  • Foto van schrijverMiranda

VEILIG EEN KLEURTJE KRIJGEN

Veel mensen denken dat, als je maar niet verbrandt, je onbeschermd in de zon kan. Echter het verbranden van je huid is ècht heel erg slecht! Dat bruine kleurtje is al een teken van beschadiging. Pigmentvorming duidt op schade van je huidcellen. Insmeren is dus heel belangrijk! Maar …. hoor ik je denken. Kun je dan nog steeds een kleurtje krijgen? 

 

Hou het volgende in je achterhoofd:

 

  • Veilig kleuren van de zon doe je niet zo snel mogelijk.

  • Ga liever niet ‘voorbruinen’ onder de zonnebank. Het licht van zonnebanken bestaat voornamelijk uit UV-A. Hierdoor verbrand je niet, maar dit licht is misschien nog wel slechter voor je huid dan de UV-B-straling. Bouw liever de blootstelling aan de zon langzaam en beschermd op. Gewoon insmeren dus!

  • Je huid kleurt sowieso in de zon, ook als je je insmeert met een hoge factor. Het is goed om te weten dat je de UV-straling met een zonnebrandcrème nooit volledig kunt blokkeren. Zelfs met factor 50 (SPF50) piept er nog altijd ca. 2% straling doorheen (ter vergelijking: bij een SPF30 is dat ca. 4%). Tenminste, als je voldoende crème smeert en de crème ook nog eens vaak genoeg aanbrengt. En heel eerlijk, dat doet bijna niemand. Daarom krijgt je huid altijd te maken met wat straling en zal je vanzelf een kleurtje krijgen in de zomer. 

  • Ga voor een kleurtje uit een tube. Investeer in een goede zelfbruiner (die gebruik ik sinds kort op advies van een vriendin ook! Werkt super! Helaas niet van Klapp). Het aanbod van producten is tegenwoordig heel groot. Als jouw ervaring met een zelfbruiner in het verleden niet zo succesvol was (een gevlekte huid met de kleur van een wortel) dan mag je mij om advies vragen. Ik geef je tips hoe je je huid goed kunt voorbereiden en ik leg je ook uit hoe je je zelfbruiner op een slimme manier kunt aanbrengen zonder dat je handen of beddengoed meekleuren. 

  • Je kunt ook werken aan een gezond kleurtje van binnenuit. Met bepaalde groente- en fruitsoorten kan je je huid een goudbronzen gloed geven (sun-kissed glow). En daar komt geen zon aan te pas. All you need: lekker veel wortelen, abrikozen, meloenen, paprika’s, pompoen, spinazie, broccoli eten. Eigenlijk alle soorten groente en fruit die vol carotenoïden zitten. Deze stofjes hopen zich op in je huid, waardoor ze de kleur iets kunnen beïnvloeden.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page